Tuesday, March 23, 2010

2. aprill Kajatuba vs M:n:mal Data + Ramadanman

Kui dubstepi tiivad eelmise kümnendi keskpaigaks kandma hakkasid siis oli ta suuremalt osalt kõike seda mida on progressiivsem osa drum and bassist praegu - sub-bass skeletile toetuv ja minimalistlikult kulgev. Nagu ka tollal jagunevad ka praegu arvamused kaheks: ironiseeriti stiilis see on aeglane dnb(dubstep`06) või siis õhatakse 1997a teema järele(minimal dnb `09-10) kui Photek, Source Direct ning legendaarsed leibelid Metalheadz ja No-U Turn ses vallas pioneeridena tegutsesid. 2006 aastaks oli aga õhk otsa saanud, steroididest ülespumbatud ja ülemaailmse klubimuusika vankri rakkes olev drum and bass lämmatas. Reageering ex-junglistide poolt oli põhjalikult vastanduv eelnevale - muusikas paranoiline ja rahutuks muutev atmosfäär ning sloganid nagu "meditate on wasswieght" ja "eyez down" pidusi reklaamimas.
Paar aastat läks mööda ja dubstep pidi oma sõnu sööma, ajastu vaimule omaselt on tegemist kõige kiiremini ennast läbipõletanud zanriga. Ring sai täis. Rahvakeeli "wobble"ks kutsutav tümps on nüüd globaalne meelelahutaja. Post-dubstep, nii tobedalt kui see termin ka ei kõla leidis uue katalüsaatori funky house-i näol. Ka UK-garage ja jungle juured on üles kaevatud.
Vanemale ja kogukamale drum and bassile võttis aga liikuma saamine parajalt aega, siinkohal ulatas abikäe halfstep-dubstep, pakkudes tee urbanistlike ja tehnokraatlike helimaastikeni.
Nüüd kus mõlemad pooled teineteist tunnustavad on nende territooriumide ristumisel õhus midagi uut.

No comments:

Post a Comment